Witgoed

Wasmachine flow

Dit is mijn Node-RED flow voor de wasmachine. Ik heb deze flow in drie blokken opgedeeld. De wasmachine is uit node, controleert of de tussenstekker van mijn wasmachine aan of uit is. Als de wasmachine aan is dan word het stukje flow Wasmachine programma bezig gestart.

Wasmachine programma bezig

Als dit blok word gestart, dan begint deze flow met wachten tot dat het wattage boven de 10 watt komt. Als het wattage boven de 10 watt komt dan word er een text variabel op bezig gezet enword er een timer gestart. Daarnaast wil ik natuurlijk ook weten waneer de wasmachine klaar is, daarvoor heb ik een node ingevoegd welke wacht tot het wattage onder de 2 watt komt voor een bepaalde tijd, Is het wattage na die tijd onder de 2 watt dan word de tussenstekker van de wasmachine uitgezet en word de text variabel op klaar gezet.

Wasmachine status

Als de wasmachine uit gaat dan word dit blok gestart waarna er een vertraging gestart word van 5 seconden, daarna word de text variabele op uit gezet en word de timer gestopt.

Melding wasmachine

Zodra dit blok word gestart dan word er eerst gecontroleerd of ik thuis ben. Als ik thuis ben, dan word er gecontroleerd of de deur van de wasmachine dicht is, is de deur dicht dan krijg ik een melding op mijn telefoon en op de google home, ook word er een timer gestart van 30 minuten, na die 30 minuten word er weer gecontroleerd of de deur van de wasmachine dicht is, is de deur dan als nog dicht dan krijg ik weer een melding dat de was klaar is, net zolang tot dat ik de deur open. Zodra ik de deur open, word er gecontroleerd of de deur dicht is, nu is dit niet meer het geval dus word de timer gestopt. Mocht ik nou niet thuis zijn als de wasmachine klaar is, dan word de zelfde flow uitgevoerd, alleen krijg ik dan een melding om de 2 uur op mijn telefoon, tot dat ik de deur open.

Node-RED flow download